Différences entre versions de « Multicultureel Plus Partij »

De Suffrage Universel
Aller à : navigation, rechercher
 
(11 versions intermédiaires par le même utilisateur non affichées)
Ligne 1 : Ligne 1 :
{{chantier}}
+
{{Pays-Bas}}
  
==Candidats==
+
==Direction==
voir [http://multicultureelpluspartij.nl/?p=160 site de la liste]
+
situation au 30 janvier 2014<ref>[http://multicultureelpluspartij.nl/?p=156 Bestuur], site du parti, consulté le 29 mars 2014</ref>
 +
*Président: Ekrem Karadeniz, né à Maastricht, vit à Amsterdam depuis 1995, a fait des études d'histoire et travaille pour le Ministère néerlandais de la Défense
 +
*Secrétaire: (Mme) Firdevs Korkmaz-Yazici, 26 ans, née à Zaandam, diplômée en droit en juin 2013
 +
*Trésorier: (Mme) Fatma Dokcan, 22 ans, née à Amsterdam, étudiante en dernière année d'économie commerciale
 +
<!-- http://multicultureelpluspartij.nl/?p=163 Kaderleden
 +
1. Mw. B. Halici
  
 +
Busra is 25 jaar, geboren in Enschede en opgegroeid in Amsterdam. Op dit moment is zij druk bezig met haar studie mondzorgkunde. Ze is al zeven jaar werkzaam in een tandartspraktijk waar ze voldoening vindt bij het helpen van mensen.Toen ze de kans kreeg om mee te denken in het oprichten van Mplus greep ze haar kans. Zij gelooft namelijk dat ze op die manier iets terug kan doen voor haar mede-Amsterdammer.
 +
 +
2. Mw. Z. Kale
 +
 +
Zeyneb, 23 jaar en geboren en getogen in Amsterdam. Zij studeert toegepaste psychologie en is actief als vrijwilliger bij Mplus, omdat ze het multiculturele karakter van de Amsterdamse samenleving wil ondersteunen. Zeynep levert haar bijdrage middels promotiewerk, meedenken en haar creativiteit.
 +
 +
3. Mw. F. Korkmaz-Yazici
 +
 +
Firdevs, 26 jaar, geboren en getogen in Zaandam. In juni 2013 heeft zij haar rechtenstudie aan de Vrije Universiteit succesvol afgerond. Als secretaris van Mplus houdt zij zich voornamelijk bezig met ondersteunende en administratieve taken. Vanuit een juridisch perspectief wil Firdevs een actieve en productieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Mplus.
 +
 +
4. Dhr. Y. el Markhous
 +
 +
Youssef is 22 jaar, geboren en getogen in Amsterdam. Hij studeert sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en beschouwt de maatschappij vanuit letterkundig perspectief: soms op zijn sociologische stoel en dan weer poëtisch. Youssef wil de mensen om hem heen aan het denken zetten; iedere kleine stap die kant op is voor hem een reden om te bewegen. Hij wil zijn gemeenschap helen en heeft haar daarom in het ‘kleinste’ lief. Als vrijwilliger is hij actief bij Mplus, om mee te denken en te helpen. De Amsterdammer een warm hart toedragen, dat is wat hij wil. -->
 
==Résultats officiels==  
 
==Résultats officiels==  
===Amsterdam (conseil municipal<ref>[http://www.os.amsterdam.nl/pdf/2014_gemeenteraad_definitieve%20uitslag_2.pdf Résultats officiels]</ref>)===
+
<!-- Kandidaten Amsterdam 2014
#Ayberk Köprülü Amsterdam 2.514
+
<ref>[http://multicultureelpluspartij.nl/?p=160 Kandidaten], site du parti, consulté le 29 mars 2014</ref>
#Coşkun, Y. Amsterdam 599
+
 
#Alici, A. Amsterdam 274
+
GEMEENTERAAD AMSTERDAM
#Karadeniz, E. Amsterdam 932
+
 
 +
Ayberk
 +
 
 +
1. Dhr. A. Köprülü
 +
 
 +
Ayberk is 28 jaar en politicoloog. Al op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door de bruisende multiculturele samenleving. Logischerwijs belandde hij al snel in de journalistieke wereld, van waaruit hij zich heeft ingezet voor zijn idealen: bruggen slaan tussen verschillende groepen en rolmodel zijn voor jongeren. Nu acht hij de tijd rijp om deze idealen tot de politieke arena te verheffen. Juist in deze tijd waarin de politiek de multiculturele samenleving in de steek laat.
 +
 
 +
Yasar
 +
 
 +
2. Dhr. Y. Coskun
 +
 
 +
Yasar is geboren in Istanbul en woont in Amsterdam. Hij is opgegroeid in de buurt van Ciske de Rat en heeft gestudeerd aan de Vrije Universiteit. Daarnaast  is hij ondernemer en vrijwilliger geweest en is momenteel werkzaam als freelance analist. Zijn ondernemersgeest waart nog zeker rond, want hij wil via het terugdringen van regels: zoals het versoepelen van de openingstijden, het beter afstemmen van parkeertijden –en tarieven en het verbeteren van het openbaar vervoer door het goedkoper te maken en de dienstregeling aan te scherpen. Zonder mobiliteit geen ondernemerschap!
 +
 
 +
Asim
 +
 
 +
3. Dhr. A. Alici
 +
 
 +
Asim heeft een lerarenopleiding afgerond en is momenteel werkzaam als docent in Amsterdam. Hij is als kind met twee culturen opgevoed en ziet dat als verrijking. Mede door zijn loopbaan in het onderwijs is Asim betrokken in sociaal-maatschappelijke kwesties en hij wil dan ook, met de kennis en ervaring die hij in de afgelopen jaren heeft opgedaan, een extra bijdrage leveren voor de burgers van Amsterdam.
 +
 
 +
Ekrem
 +
 
 +
4. Dhr. E. Karadeniz
 +
 
 +
Ekrem is in Maastricht geboren en woont sinds 1995 in Amsterdam. Hij heeft onder andere geschiedenis gestudeerd en is momenteel werkzaam voor het Ministerie van Defensie. Ekrem wil de gemeenteraad in om zich de rol van dienstbaar politicus toe te eigenen. Hij ziet de politiek niet als vertoning van macht aan het volk, maar een middel om de belangen van de burgers te verdedigen, hun welvaart te waarborgen en te investeren in de toekomst.
 +
 
 +
BESTUURSCOMMISSIE WEST
 +
 
 +
Fatima
 +
 
 +
1. Mw. F. Zohra Budil
 +
 
 +
Fatima is 24 jaar en pedagoge. Als Amsterdamse met een hart voor de samenleving wil zij zich middels Mplus inzetten voor verbeteringen op het gebied van het onderwijs en op sociaal-maatschappelijk vlak. Een van die verbeteringen is het terugdringen van het aantal schoolverlaters en spijbelaars. Fatima pleit voor interculturele werkers die de opvoeding van jongeren structureel moeten verbeteren en moeilijkheden tijdig signaleren.
 +
 
 +
BESTUURSCOMMISSIE NIEUW WEST
 +
 
 +
Neslihan
 +
 
 +
1. Mw. N.Bedirhanoglu
 +
 
 +
Neslihan is werkzaam als schuldhulpverleenster. Zij heeft gekozen voor Mplus, om de verscheidenheid aan kwaliteiten, talenten en kansen van iedere Amsterdammer, ongeacht afkomst, beter tot hun recht te laten komen. Neslihan wil de jongeren die het vertrouwen in de maatschappij kwijt zijn ondersteunen. Serieus en oprecht luisteren naar de verhalen van deze jongeren is de enige manier om hun welzijn te bevorderen. Dat betekent – aan de hand van een persoonlijke analyse – het uiteenzetten van nuttige vrijetijdsbesteding, zodat talenten vroegtijdig worden ontdekt en kunnen groeien. Daarnaast moeten er voldoende stageplekken komen om de startpositie op de arbeidsmarkt van zoveel mogelijk jongeren te verbeteren.
 +
 
 +
Ahmet
  
Total voix 4.319 (1,4%, 0 élu)
+
2. Dhr. A.Karacabay
 +
 
 +
Ahmet is 30 jaar, geboren in Amsterdam en vader van twee kinderen. Hij heeft de studie ICT beheer en applicatie ontwikkelaar afgerond. Ahmet is zijn carrière begonnen bij een zorgverzekeringsmaatschappij als verzekeringsadviseur en is doorgegroeid naar de functie accountmanager etnische consumenten in de zakelijke markt. Logischerwijs wil hij zich op het gebied van zorg inzetten voor de Amsterdammer. Ahmet wil dat doen door de kwaliteit van de zorg op te schroeven. Goede zorgverlening begint bij het verkleinen van de afstand tussen burger en zorg, door haar goedkoper en eerlijker te maken en dus een inkomensafhankelijke eigen risico aan te bieden.
 +
 
 +
Fatma
 +
 
 +
3. Mw. F. Dokcan
 +
 
 +
Fatma, 22 jaar, geboren en getogen in Amsterdam. Momenteel zit ze in het laatste jaar van haar studie commerciële economie. Fatma is binnen de partij actief als penningmeester. Daarnaast wil ze zich hard maken voor het omlaag brengen van de te hoge parkeertarieven; als mensen elkaar niet kunnen bezoeken door het huidige parkeerbeleid, dan is er iets goed mis -->
 +
===Elections municipales de mars 2014 à Amsterdam (conseil municipal)===
 +
#Ayberk Köprülü (Amsterdam, 28 ans, politologue) 2.514
 +
#Coşkun, Yasar (Amsterdam, né à Istanbul, entrepreneur) 599
 +
#Alici, Asim (Amsterdam, enseignant) 274
 +
#Karadeniz, Ekrem (Amsterdam, travaille pour le Ministère de la Défense) 932
 +
 
 +
Total voix 4.319 (1,4%, 0 élu<ref>[http://www.os.amsterdam.nl/pdf/2014_gemeenteraad_definitieve%20uitslag_2.pdf Résultats officiels], ''Ville d'Amsterdam''</ref>)
  
 
===Amsterdam West (commission territoriale)===
 
===Amsterdam West (commission territoriale)===
#(Mme) Fatima Zohra Budil (non élue)
+
#(Mme) Fatima Zohra Budil (24 ans, pédagogue, non élue)
  
Total voix 1.260 (2,32%, 0 élue)
+
Total voix 1.260 (2,32%, 0 élue<ref>[http://www.west.amsterdam.nl/diversen/nieuws/algemeen-nieuws/nieuws-algemeen/definitieve-uitslag/ Résultats officiels], ''site d'Amsterdam West''</ref>)
  
 
===Amsterdam Nieuw West (commission territoriale)===
 
===Amsterdam Nieuw West (commission territoriale)===
# (Mme) Neslihan Bedirhanoglu (élue)
+
# (Mme) Neslihan Bedirhanoglu (médiatrice de dettes, élue)
# Ahmet Karacabay (non élu)
+
# Ahmet Karacabay (30 ans , né à Amsterdam, non élu)
 +
 
 +
Total voix 2.738 (6,2%, 1 élue<ref>[http://www.nieuwwest.amsterdam.nl/@731098/uitslag-verkiezingen/ Résultats officiels], ''site d'Amsterdam Nieuw West''</ref>)
  
Total voix 2.738 (6,2%, 1 élue)
+
===Elections provinciales de mars 2015 en Hollande du Nord (Noord-Holland)===
 +
Liste de 11 candidats, 4.184 voix, 0,4%; sur la commune d'Amsterdam 2.440, 1%; à Zaanstad 441, 0,9%; à Beverwijk 167, 1,4%<ref>"[http://www.verkiezingensite.nl/ps2015/uitslag.php?p=NH Noord Holland]", ''Verkiezingensite.nl'', consulté le 19 mars 2015</ref>
  
 
==Sources==
 
==Sources==
 
<references/>
 
<references/>
 +
 +
==Liens externes==
 +
*[http://multicultureelpluspartij.nl/?p=160 Site du parti]
 +
*[https://www.facebook.com/mpluspartij Page facebook]
 +
 +
[[Catégorie:Parti d'allochtones aux Pays-Bas]]

Version actuelle datée du 19 mars 2015 à 16:16

Électeurs, candidats et élus d'origine non-européenne aux Pays-Bas
Parlementaires
Élections municipales
1998 (à Bijlmer) - 2002 - 2006 - 2010 (à Venlo) - 2014 - 2018
Partis musulmans - Listes allochtones
modifier

Direction

situation au 30 janvier 2014[1]

 • Président: Ekrem Karadeniz, né à Maastricht, vit à Amsterdam depuis 1995, a fait des études d'histoire et travaille pour le Ministère néerlandais de la Défense
 • Secrétaire: (Mme) Firdevs Korkmaz-Yazici, 26 ans, née à Zaandam, diplômée en droit en juin 2013
 • Trésorier: (Mme) Fatma Dokcan, 22 ans, née à Amsterdam, étudiante en dernière année d'économie commerciale

Résultats officiels

Elections municipales de mars 2014 à Amsterdam (conseil municipal)

 1. Ayberk Köprülü (Amsterdam, 28 ans, politologue) 2.514
 2. Coşkun, Yasar (Amsterdam, né à Istanbul, entrepreneur) 599
 3. Alici, Asim (Amsterdam, enseignant) 274
 4. Karadeniz, Ekrem (Amsterdam, travaille pour le Ministère de la Défense) 932

Total voix 4.319 (1,4%, 0 élu[2])

Amsterdam West (commission territoriale)

 1. (Mme) Fatima Zohra Budil (24 ans, pédagogue, non élue)

Total voix 1.260 (2,32%, 0 élue[3])

Amsterdam Nieuw West (commission territoriale)

 1. (Mme) Neslihan Bedirhanoglu (médiatrice de dettes, élue)
 2. Ahmet Karacabay (30 ans , né à Amsterdam, non élu)

Total voix 2.738 (6,2%, 1 élue[4])

Elections provinciales de mars 2015 en Hollande du Nord (Noord-Holland)

Liste de 11 candidats, 4.184 voix, 0,4%; sur la commune d'Amsterdam 2.440, 1%; à Zaanstad 441, 0,9%; à Beverwijk 167, 1,4%[5]

Sources

 1. Bestuur, site du parti, consulté le 29 mars 2014
 2. Résultats officiels, Ville d'Amsterdam
 3. Résultats officiels, site d'Amsterdam West
 4. Résultats officiels, site d'Amsterdam Nieuw West
 5. "Noord Holland", Verkiezingensite.nl, consulté le 19 mars 2015

Liens externes